Αρχική → Food & Drink → Italian Style γεμιστά κολοκυθάκια
Μια πολύ ελαφριά συνταγή και ιδανική για την εποχή που όλοι είμαστε αρκετά στο σπίτι μας και έχουμε επιδοθεί σε μπαράζ μαγειρικής, αλλά και με το καλοκαίρι μόλις μια ανάσα μακριά, είναι τα κολοκυθάκια γεμιστά με λουκάνικο κοτόπουλου!
Πεντανόστιμη, αρκετά light, καλοκαιρινή και κυρίως πανεύκολη, είναι μια υπέροχη πρόταση για το μεσημεριανό ή το βραδινό τραπέζι σας. Καλή genius απόλαυση!
Συστατικά
- 4 μεγάλα κολοκύθια, κομμένα στη μέση
- 2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 4 λουκάνικα κοτόπουλου σε λεπτές φέτες
- 1/2 κούπα τριμμένο ψωμί
- 3/4 της κούπας τεμαχισμένη μοτσαρέλα
- 1/2 κούπα provolone ή γκούντα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες , κιμά
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βγάζουμε από τα κολοκύθια το εσωτερικό τους και το βάζουμε έσα σε ένα μεγάλο μπολ.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το λουκάνικο κοτόπουλου και σοτάρουμε για περίπου 6 6 λεπτά.
Μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε το ψωμί, τα 2/4 της μοτσαρέλας, το provolone ή το γκούντα, το σκόρδο και τον βασιλικό. Ανακατεύουμε, γεμίζουμε τα κολοκυθάκια και συμπληρώνουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να αποκτήσει το τυρί, χρυσαφένιο χρώμα, περίπου15 λεπτά. Αφήνουμε λίγα λεπτά να κρυώσουν και σερβίρουμε!
(Πηγή: www.delish.com)
23-08-2021
08-06-2021
26-04-2021
05-01-2021
20-08-2020