Αρχική → Food & Drink → Για μια λεμονάδα γίνονται όλα!
Πραγματικά είμαι από τους ανθρώπους που θα μπορούσαν όλη μέρα να πίνουν λεμονάδα, κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο, όμως το καλοκαίρι πιστεύω ότι ταιριάζει ακόμα περισσότερο στο κλίμα του καιρού και μας δροσίζει στις δύσκολες στιγμές αλλά και στις χαλαρές που έχουμε επιστρέψει σπίτι και καθόμαστε να απολαύσουμε την ησυχία μας και την οικογένεια μας.
Σήμερα λοιπόν που στην Αμερική είναι η Εθνική Ημέρα Λεμονάδας, σκέφτηκα ότι είναι μια καλή ευκαιρία όχι μόνο να φτιάξω ξανά σπίτι (κάτι που άλλωστε κάνω συνέχεια λόγω της αδυναμίας μου) αλλά να μοιραστώ την πιο αγαπημένη μου συνταγή που δεν είναι άλλη από του πιο αγαπημένου μου σεφ στον κόσμο, του Ακη Πετρετζίκη.
- 1 σφηνάκι (25 ml) φρέσκος χυμός λεμόνι / lime
- 1 σφηνάκι (25 ml) σιρόπι ζάχαρη
- 3 σφηνάκια (75 ml) κανονικό ή ανθρακούχο νερό
- γαρνιτούρα: φέτα λεμόνι / lime
Για το σιρόπι ζάχαρης, προσθέτουμε 1 κούπα ζεστό νερό και 1 κούπα ζάχαρη σε ένα δοχείο και ανακατεύουμε. Όταν η ζάχαρη έχει πια λιώσει αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Διατηρείται στο ψυγείο για περίπου 1 μήνα.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι με πάγο, ανακατεύουμε για λίγα δευτερόλεπτα και γαρνίρουμε ώστε να απολαύσουμε την πιο δροσιστική και υγιεινή λεμονάδα.
23-08-2021
08-06-2021
26-04-2021
05-01-2021
20-08-2020