Food & Drink

ΑρχικήFood & DrinkΠέννες με αβοκάντο και κουκουνάρι

Πέννες με αβοκάντο και κουκουνάρι

  • 18-04-2019

Για όποιους νηστεύουν ήδη ακόμα ή για εκείνους που θέλουν να κάνουν έναν προγραμματισμό για το οικογενειακό νηστίσιμο μενού της εβδομάδας, μια Genius και πεντανόστιμη επιλογή είναι αυτή που προτείνουμε!

Οι πέννες με το αβοκάντο και το κουκουνάρι δένουν απόλυτα μεταξύ τους ενώ η οξύτητα του lime απογειώνει την δροσιά αυτής της συνταγής. Είναι ένα από τα πιο νόστιμα ανοιξιάτικα πιάτα, ετοιμάζεται σε πολύ λίγα λεπτά και εμείς την δοκιμάσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό! Την ανακαλύψαμε από το site της Βικτόριας Γιανναρά (‘Pasta alla Victoria’), η οποία μας προτείνει πάρα πολλές συνταγές με ζυμαρικά ΗΛΙΣ. 

Μερίδες : 4
Χρόνος εκτέλεσης :
30 min
Βαθμός δυσκολίας: 1

Υλικά

- 500 γρ Πέννες Ήλις
- 2 αβοκάντο
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- το χυμό ενός λεμονιού
- το χυμό ενός λάιμ
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
- 5-8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας  σε καλά αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
  2. Σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε καλά το αβοκάντο, το χυμό λεμονιού, το χυμό λάιμ, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Προσθέτουμε στις πέννες τη σάλτσα, το κουκουνάρι, τα ντοματίνια και ανακατεύουμε ελαφρά.
  4. Σερβίρουμε παπασπαλίζοντας με λίγο ξύσμα λεμονιού. 

Για περισσότερες ιδέες με ζυμαρικά που θα σας μείνουν αξέχαστες, μπείτε στο www.pastaallavictoria.com