Food & Drink

ΑρχικήFood & DrinkΠανεύκολο κέικ σοκολάτας

Πανεύκολο κέικ σοκολάτας

  • 01-12-2018

Και ποια μαμά δεν έχει αντιμετωπίσει αυτό το “μαμά θέλω κέικ” είτε περισσότερο είτε λιγότερο συχνά; Εγώ το αντιμετωπίζω αρκετά αλλά έχοντας βάλει στόχο να κάνω στα παιδιά όσο πιο υγιεινή διατροφή γίνεται και με βασικό κακόνα του σπιτιού ότι τα γλυκά είναι μόνο για το Σαββατοκύριακο, η δημιουργικότητα μου πρέπει να είναι συνεχώς σε εγρήγορση ώστε και να μην στερούνται τίποτα αλλά και να τρώνε σωστά. 

Τα κέικ λοιπόν είναι πολύ αγαπημένη επιλογή γιατί τα παιδιά συμμετέχουν ενεργά και γιατί ένα κομμάτι κέικ στο σχολείο ή με το πρωινό τους είναι “τόσο όσο” όπως λέω και τους αρέσει και πάρα πολύ! 

Οταν ήμουν φοιτήτρια στην Αγγλία, είχα μια αμερικανίδα φίλη που ήταν expert στην μαγειρική. Πολύ μπροστά το κορίτσι, έμενε μόνη της από 18 χρονών και όποτε πήγαινα καλεσμένη στο σπίτι της, έφευγα φαγωμένη και με τρεις νέες συνταγές στο σημειωματάριο μου! Μια από τις συνταγές αυτές είναι το κέικ σοκολάτας που δεν έχει βούτυρο και αντί για κουβερτούρα ή νουτέλα (έχουμε και από αυτές τις συνταγές!) έχει κακάο, το οποίο μπορούμε να φροντίσουμε να είναι βιολογικό και με καθόλου θερμίδες ή εξτρα επεξεργασία, οπότε να θεωρείται ακόμα και υγιεινό! Μην ξεχνάμε ότι η σοκολάτα έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες, με τα αντιοξειδωτικά συστατικά σε πρώτη γραμμή αλλά και συστατικά όπως η φαινυλαιθυλαμίνη, η οποία λειτουργεί διεγείροντας τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου. 

Σάββατο λοιπόν και έκατσα με τον μικρό μου γιο να φτιάξουμε μαζί αυτό το κέικ που είναι απλό και χρειάζονται μόλις 5 λεπτά προετοιμασία για να μπει στον φούρνο. 

Σας την παρουσιάζουμε με πολλή αγάπη:

Συστατικά

1 1/3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κούπες ζάχαρη

¾ κούπας σκόνη κακάο

2 ¼ κ.γ. μαγειρική σόδα

½ κ.γ. baking powder

1 κ.γ. αλάτι

1 κούπα γάλα

½ κούπα σογιέλαιο

1 ½ κ.γ. βανίλια 

2 αυγά

1 κούπα ζεστό νερό 

Οδηγίες

Βάζουμε όλα τα στερεά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε. Μετά όλα τα υγρά, εκτός από το νερό. Ενώνουμε τα δύο μείγματα (το υγρό μείγμα στο στερεό) και αφού ανακατέψουμε ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό για να ενσωματωθούν όλα τα υλικά. Βάζουμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 30-40 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο).